Zendingszondag 1 november 2014

Nog even en dan is het zover! Op zondag 1 november hebben wij als gemeente van de Akker in Gees onze zendingszondag 2014. Wij hebben deze zondag in verbondenheid met onze zustergemeente te Canoa in Brazilië.

Samen als gemeente zullen wij aanstaande zondag stil staan bij het navolgen van Christus over culturen, muren en grenzen heen. Wij hebben allemaal van Jezus een zendingsopdracht gekregen. Wat betekent die opdracht voor jou persoonlijk? En wat voor ons als gemeente? Hoe geven wij de boodschap over het Levende Woord van God door aan anderen om ons heen? En wat heeft dit alles voor betekenis voor onze verbinding met de gemeente te Canoa?

Achter de schermen is er vanuit onze gemeente,  in samenwerking met de Drentse Zendingsdeputaten,  gewerkt aan het samenstellen van een boeiend zendingsprogramma. In de week voor de zendingszondag is door de jeugdverenigingen en de kinderen van de spoorzoekers gewerkt en nagedacht over het thema zending. U/jij gaat daarvan dingen terugzien in de diensten op deze zendingszondag.

Een zondag door onze gemeente, voor onze gemeente, waarbij natuurlijk ook onze aanwezige gasten aan kunnen haken en van harte welkom zijn.

Aansluitend op de ochtenddienst, waarbij de kerk is aangekleed door de kinderen van de “spoorzoekers”,  is er na de dienst eerst een bakkie leut, met iets lekkers erbij. Gebakken door de jongeren van onze gemeente. Vervolgens gaan we;  of naar de presentatie van de Drentse Zendingsdeputaten, nemen we deel aan het zendingsspel of luisteren we naar de jongeren die tijdens het WK een bezoek hebben gebracht aan de kerk van Canoa. Voor de kleinsten is er een apart programma.

Dan is wordt het tijd voor onze inwendige mens en gaan we genieten van een lunch met een Braziliaans tintje, bereidt door een aantal dames van onze gemeente.

Aansluitend is opnieuw de keuze uit één van de drie onderdelen van het ochtendprogramma. En krijgen de kinderen hun eigen programma aangeboden.

In de middagdienst hebben we opnieuw een bijzondere zendingsdienst met  medewerking van Kadosh. Deze dienst is geschikt om de kinderen mee naar toe te nemen.

Na de dienst is er nog koffie en thee en maken we het lekkers wat over is op.

Tot zondag!

De voorbereidingscommissie zendingszondag