Geen kerkdiensten i.v.m het Coronavirus

Donderdag 12 maart heeft de regering ingrijpende maatregelen bekendgemaakt in de hoop de uitbraak van het corona-virus in te dammen. Maatregelen die ook de kerken raken. In lijn van die dringende richtlijnen hebben kerkelijke instanties het advies gegeven om de kerkdiensten tot 31 maart geen doorgang te laten vinden.

De kerkenraad heeft over de dringende richtlijnen gesproken en besloten de adviezen en aanbevelingen te volgen. Dat betekent dat komende zondag de kerkdiensten niet door zullen gaan en wellicht de komende weken ook niet, zoals bekend is gemaakt. We hebben enkele varianten besproken, maar daar waren bezwaren en/of andere problemen aan verbonden.
Heel veel activiteiten en bijeenkomsten gaan tot 31 maart niet door. De regering wil door de inperking van contacten – de zogenaamde ‘sociale onthouding’ – proberen de besmettingen met het virus te verminderen. Dat is een opdracht die de hele maatschappij treft: werk, kerk, (hoger) onderwijs, sport, vergaderingen, hobby’s, cursussen, musea, enz. Wie van ons heeft geen bijeenkomst die niet doorgaat in de komende weken?

Nadat wij dit besluit hadden genomen, hebben we met elkaar gedeeld hoe bijzonder zo’n besluit is en dat we daarbij aparte gevoelens hadden. Dat zal bij iedereen zijn. Vertrouwde activiteiten liggen stil, nu ook in de kerk. Toch heeft de raad dit besloten vanuit de verantwoordelijkheid die de kerk heeft in de zorg voor de leden en de maatschappij. We hebben gebeden of de Heer deze ingrepen, maatregelen en besluiten wil zegenen door ons land te bewaren voor een heftige uitbraak.

Het Steunpunt Kerk en werk (www.steunpuntkerkenwerk.nl) geeft enkele websites door waar kerkdiensten online te volgen zijn. Er komt mogelijk een lijst met kerken die diensten uitzenden, die steeds ge-updatet zal worden. Het gaat bijvoorbeeld om:

Op de televisie (NPO 2) zal de EO zendtijd krijgen om een protestantse kerkdienst uit te zenden.

Reacties zijn gesloten.